Hoe het was – Bert van Egmond verteld

Hoe het was vervolg:

08 Augustus de tweede 6 uurs in Noord Holland vandaag als viswater het Noord Hollands kanaal bij Spijkerboor. De 13 deelnemers konden terug zien op een geslaagde hengeldag. Zowel het weer als de vis werkten geweldig mee. Wat te denken van de vangst de 11 deelnemers die hun vis lieten wegen wisten gezamenlijk ruim 134 kg vis te vangen voorwaar een leuk gemiddelde.

De uitslag :

1e Gerard Groen                     25.000 gr

2e Arie v d Laken                   23.910 gr

3e Henk Groen                       18.500 gr

4e Cor Hofstede                     12.950 gr

5e Erick de Kruijf                   12.400 gr

 

12 September Ring Zevenhuizen nr 53 met 54 deelnemers ook hier een teruggang wat deelnemers betreft. Vorige aflevering in 2014 waren er nog 65. Wie de oplossing kent mag het ons laten weten. Door de mensen van visserij vereniging Noorden-Nieuwkoop voorheen Vitoge waren de nummertjes op ruime afstand van elkaar neer gezet. Dit zou de vangst ten goede moeten komen, helaas alleen in het A vak waar ook de winnaar met bijna 18 kg vandaan kwam werd redelijk vis gevangen de overige vakken moesten het met beduidend minder vis doen. Met als diepte punt vak B waar de winnaar slechts 1310 gram aan kon bieden. Laten we maar hopen dat de volgende aflevering in 2016 meer vis oplevert.

De uitslag bij de korpsen:

1e Alphen A                21 pnt             7670 gr

2e Moordrecht            26 pnt             9580 gr

3e Zevenhuizen           27 pnt             17870 gr

Individueel:

1e Guus Leer               V V NN          17920 gr         vak A

2e W v Leeuwen         Waddinxveen 6570   gr         vak D

3e M v Bergen            Moordrecht     3040   gr         vak B

4e S Egberts                VV NN           1510   gr         vak E

5e J Zuidam                Alphen                        1310   gr         vak C

De prijzen waren ook dit jaar weer van John Kooij hengelsport die het ons ter beschikking zijnde budget met 50 procent verhoogde. Mede door de inzet van velen werd deze wedstrijd toch weer een succes. Bedankt hiervoor.

 

19 September een wedstrijdje voor alle commissieleden samen met het bestuur. Viswater de Ringvaart bij Lijnden. Uiteindelijk 11 belangstellenden die in de vroege morgen hun hengeltje uit konden gooien. Na een buitje tegen het stof een lekkere zonnige morgen met voor een ieder de nodige vis. Om 13.00 uur wegen en op weg naar mr Ed voor een drankje en een hapje. De beschikbare wisselbeker was dit jaar voor Erick van Zijl hij wist vissend op het staartnummer bijna 15 kg te vangen.

 

26 September Ter Aar – Alphen met 26 deelnemers gevist in het Amstel-Drecht kanaal vanaf de sluis. Alphen 16 en Ter Aar 10 deelnemers de eerste 10 van Alphen moesten de uitslag bepalen voor ons om de deelnemers van Ter Aar voor te blijven. Om maar meteen met de deur in huis te vallen dit is volledig geslaagd. Alphen wist ook dit jaar de wisselbeker te winnen en wel met 28 kg tegen bijna 7 kg van de deelnemers uit Ter Aar. Individueel werd Gerard Groen eerste met bijna 7 kg 2e Arie Zuidam en 3e Ben de Graaf. In 2016 volgt de herkansing voor deze wedstrijd.

 

01 November de negende en laatste wedstrijd van de vrije hengel competitie gevist in de Rijn bij Culvita. De  dagwinnaar vandaag Erick de Kruijf met 4750 gram. De nummer 1 plaats van Arie van der Laken kwam niet meer in gevaar hij werd met 26750 gram de winnaar van deze competitie proficiat.

 

08 November De laatste van negen competitiewedstrijden voor de vaste stok viswater de Rijn eveneens bij Culvita. Dagwinnaar Ben de Graaf met 2800 gram en de overall winnaar in deze comp ook Arie van der Laken met 33550 gram voorwaar een puike prestatie. En om nog maar even door te gaan ook het kampioenschap is door hem gewonnen. Door alle punten op te tellen die per wedstrijd verdiend kunnen worden wordt de winnaar bepaalt. Arie wist er 186 te verzamelen.

2e Henk Groen                       148 pnt

3e Joop Zuidam                      144 pnt

4e Bert van Egmond               142 pnt

5e Ben de Graaf                     140 pnt

 

20-November contactavond in het clubgebouw van AVANTI. De ruim 30 belangstellenden konden onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een paar spelletjes bingo en aan het eind van de avond en spetterende verloting met diverse mooie prijzen. Aan het begin van de avond de gebruikelijke huldiging van de diverse winnaars van het afgelopen seizoen. De beste visser van dit jaar mocht de Kees v d Linden bokaal in ontvangst nemen als verenigingskampioen. Arie van der Laken wist deze voor de zoveelste keer op rij te winnen, er staat geen maat op deze man lijkt het wel. Dat neemt niet weg dat we er met zijn allen alles aan zullen doen om hem bij het volgende seizoen zo veel mogelijk sportieve tegenstand zullen bieden.

Mede dankzij de financiële bijdrage van Vismania, Pets place en het bestuur van de  H S V Alphen kunnen we terug zien op een geslaagde avond waarvoor onze oprechte dank.

 

22-November start van de wintercompetitie individueel met 12 deelnemers naar de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg om deze tijd van het jaar kan de weersgesteldheid nog wel eens parten spelen tijdens een wedstrijd. Vandaag viel dat mee ondanks een wisselende wind met een buitje regen was het redelijk te doen. Ook al omdat er op alle plaatsen vis kon worden gevangen. Vandaag moest de winst gezocht worden in de kleine vis de grotere exemplaren lieten het in de meeste gevallen afweten. Totaal werd er ruim 31 kg gevangen naar mijn mening geen slecht begin er zal deze winter nog wel eens minder gevangen worden. De winnaar vandaag Arie van der Laken 4250 gr hij gaat gewoon verder met waarmee hij was geeindigt winnen.

2e Gerard Groen         4200 gr

3e Henk Groen            3250 gr

 

19 december Traditiegetrouw de kerstwedstrijd 19 deelnemers die zich aangemeld hadden waarvan er 17 aan de waterkant van de Oude Rijn verschenen. Er werd gevist tussen Koudekerk en Alphen waarbij nummer 1 bij de konijnenboer stond.

Het weer was opvallend mild te noemen met 13 graden en een klein beetje wind uit het Zuidwesten was het goed toeven aan de  waterkant. Ook de vis was overal aanwezig en ieder wist hierdoor vis ter weging aan te bieden. Dat hebben we bij eerdere kerstwedstrijden wel anders meegemaakt. Er werd totaal ruim 26 kg vis gewogen. Na afloop prijsuitreiking in het clubgebouw van Avanti waar er voor iedere deelnemer een passende kerstprijs was af te halen.

1e Joop Zuidam                      5550 gram

2e Willem van der Zaan          2550 gram

3e Joop Slagter                       2400 gram

4e Ben de Graaf                     2280 gram

5e Erick de Kruijf                   2040 gram

Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn we alweer aan het einde van 2015 uiteraard pakken we draad in 2016 weer op om met goede moed aan de waterkant te verschijnen om onze geliefde hobby uit te oefenen.

Ik wens u en allen die u dierbaar zijn een geweldig en gezond 2016 en hoop u allen weer aan de waterkant of elders te treffen.

Bert van Egmond