Hoe het was – Bert van Egmond verteld

Hoe het was 2015 vervolg

 

26 April start van de zomercomp vrije hengel 13 deelnemers en omdat de wind uit westelijke richting kwam werd er gekozen voor het parcours [ Zwaantje ] hier moest het vandaag gebeuren. In het begin werd er redelijk gevangen met name kleine vis maar waar kleintjes zijn zijn ook meestal grote vissen. Vandaag ging dat niet geheel op want na enige tijd liet de vis het op de meeste plaatsen volledig afweten. Gerard Groen terug van weg geweest wist op het staartnummer 4650 gram te vangen.

Totaal gewicht vandaag ruim 24 kg op naar de 10 uurs.

 

02 Mei 10 uurs in de Damse Rijn 18 deelnemers en geweldig mooi weer.

Gevist in 2 vakken 1 bij het witte hek en 1 bij het futenbos. Dit gedaan om de vissers de nodige ruimte te gunnen. Na afloop veel rooie hoofden vanwege de overvloedige zon.

Er vrijwel direct vis gevangen hoewel klein maar je kunt maar beter goed beginnen en van de nul af zijn. Die grote jongens en meisjes komen altijd wat later is de ervaring. Maar we weten ook dat het allemaal ook wel eens anders loopt. Zo nu en dan werd er ook wel een platte gevangen maar voor een superuitslag was dit te weinig.

De uitslag:

1e Arie v d Laken 18750 gr

2e Henk Groen 15050 gr

3e Arie Zuidam 14450 gr

4e Remco Zuidam 11600 gr

5e Joop Zuidam 11850 gr

 

om 12 uur was het tijd voor een lunch en een sociaal praatje na een half uurtje rust werd het weer tijd om te vissen tot 5 uur en daarna nar huis om een beetje bij te slapen. Dankzij de medewerking van een aantal mensen een zeer geslaagde dag.

 

25 Mei eerste vaste stok met 15 deelnemers op de lijst viswater Amstel en een eerste klap uitgedeeld door Arie Zuidam hij wist hier te winnen met ruim 8 kg .

 

30 Mei de jubileumwedstrijd i v m het 50 jaar bestaan van onze club uiteindelijk een kleine 40 deelnemers aan de waterkant waaronder 7 jeugdleden. De omstandigheden waren niet bepaald ideaal met name onze jeugdleden hadden het moeilijk met een straffe westenwind maar een ieder viste de wedstrijd uit respect van de kant van de wedstrijdcommissie.

Na resp 3 uur vissen voor de jeugd en 4 uur voor onze volwassenen kon de uitslag opgemaakt worden. De prijsuitreiking werd uitgevoerd in het onderkomen van onze fietsvrienden Avanti. Dankzij het budget door het bestuur ter beschikking gesteld was er voor iedere deelnemer een platte prijs in de vorm van bonnen van de ons bekende hengelsport winkeliers.

 

13 Juni de eerste 6 uurs van dit seizoen in het Noord Hollandse niet te ver weg maar gewoon in de Ringvaart van de Haarlemmermeer parcours nr 9 ofwel Rutte. Het weer werkte vandaag niet echt mee een straffe zuidwesten wind en een vies regentje zorgden voor de nodige overlast. De plu bracht gelukkig uitkomst en hield het aas binnen in de madenbak. De vis was ook niet echt op dreef met name de brasem liet op de meeste stekken verstek gaan. Dus moest het komen van de kleinere vis en als je alsnog een bonusvis wist te vangen dan was je spekkoper. Na 6 uur vissen kon de balans opgemaakt worden. De uitslag was als volgt

1e Henk groen 6700 gram

2e Piet Zuidam 5050 gram

3e Bert v Egmond 5000 gram

4e Gerard Groen 4300 gram

5e Arie v d Laken 4010 gram