Hoe het was – Bert van Egmond verteld

Het laatste winterwedstrijdnieuws van 2014 / 2015

29 Maart de laatste winterkoppelwedstrijd. In een westerstorm naar de Heimanswetering waar we met de 4 aanwezige koppels een luw plekje konden bemachtigen achter het welbekende bosje. Hier was het goed toeven. De vis trok zich van de storm niets aan want er werd een redelijke hoeveelheid vis gevangen. De eindstand in deze competitie geeft aan dat het koppel Henk Groen met Peter v d Kraats deze winter het meeste visgewicht op de kant heeft gebracht. Hun vangst na 7 wedstrijden 16800 gram. De competitie werd door 5 koppels volbracht.

4 April de strijd om de eitjes 19 deelnemers viswater de Damse Rijn [ futenbos ]

het weer in het eerste deel van de wedstrijd regen en naderhand werd het droog zodat de spullen droog de auto in konden. De vangst viel niet echt mee er vielen twee nullen te noteren door het weegteam.

De winnaar vandaag onze jongste deelnemer Lucas Wijfje vissend nabij de uitwatering van de molen wist hij bijna 5 kg vis ter weging aan te bieden voorwaar een knappe `vertoning van deze junior.

Dankzij de oplettendheid bij de financiën door onze penningmeester was er voor iedere deelnemer een toepasselijke paasprijs.

12 April de laatste wintercomp individueel. De afsluitende wedstrijd werd gevist in de Rijn parcours Zwaantje. De verwachtingen waren hoog gespannen, dit omdat de temperaturen de laatste dagen wat omhoog waren gegaan. En dat levert in het voorjaar meestal wat meer vis op. Vandaag was dit maar gedeeltelijk waar. Op sommige plaatsen op het parcours werd er redelijk gevangen maar er waren ook plaatsen waar het beduidend minder was. Het uiteindelijke resultaat was dan ook dat Joop Slagter zijn koppositie niet kon vast houden ondergetekende ging hem voorbij naar de eerste plaats met ruim 13 kg en ook Arie v d Laken en Henk Groen wisten Joop te passeren in het eindklassement. Bij deze competitie werd er door deelnemers mee gevist.