Hoe het was in 2017 tot nu toe.

Hoe het was in  2017 tot nu toe.

02-04-2017 De laatste van een serie van 7 wintercompetitie wedstrijden van de winter 2016-2017. Viswater vandaag de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg  vandaag 12 deelnemers aan de start die onder mooie omstandigheden hoopten op een leuke vangst. De waarheid, helaas de vis werkte voor de zoveelste keer deze winter niet mee. Alle deelnemers wisten wel een visje te vangen maar de kopplaats van Henk Groen kwam niet meer in gevaar zijn totaalvangst van deze comp kwam uit op ruim 5.5 kg en is daarmee de winterkampioen proficiat.

15-04-2017 De traditionele paaswedstrijd. De omstandigheden waren vandaag niet al te best.Er moest gevist gaan worden bij een straffe westenwind en de temperatuur om deze tijd van het jaar is ook niet altijd even aantrekkelijk. De uitzetters al vroeg op pad om te bezien of er in de Heimanswetering gevist kon worden. Helaas zowel tegenover de betonfabriek als tegenover de jachthaven waren al nummers uitgezet. Na rijp beraad werd er uitgeweken naar het Aarkanaal ter hoogte van de sportvelden was het goed te doen. Net op tijd de nummers geplant want niet veel later waren de eersten van de 15 deelnemers al aanwezig om hun spullen op de oever te plaatsen om te trachten een visje te vangen. Er valt weinig positiefs te melden over de vangst met zijn vijftienen wisten we ruim 11 kg te vangen in mijn ogen een slechte vangst. Na weging was het afmars naar de cantine van Avanti voor de prijsuitreiking. Er was voor iedere deelnemer een toepasselijke paasprijs. De uitslag:

1e Joop Zuidam                                3670 gr

2e Arie v d Laken                             2520 gr

3e Gert de Jong                                2370 gr

4e Paul Groen                                   1220 gr

5e Joop Slagter                                 450 gr

Bij deze wedstrijd waren ook de eerste punten te verdienen voor het kampioenschap 2017.

17-04-2017 2e paasdag was de geschikte dag om de inhaler te vissen van de wintercomp koppel. 6 koppels aan de waterkant dit keer in de Damse Rijn ter hoogte van het vroegere witte hek. Alle deelnemers wilden wel weer eens leuk vis vangen. Met het uitzetten was er regelmatig beweging van vis te zien , maar zien is nog geen vangen. Na weging bleek de totaal vangst bijna 67 kg voorwaar geen vervelend visochtend. Het koppel Ben en Arie werden met ruim 19 kg dagwinnaar met als opmerking dat Arie de meest zware vis aan het kantje wist te vangen met als aas een maiskorrel.Door deze dagwinst konden zij ook de comp op hun naam schrijven met 35160 gr eindigden zij ruim voor de nummer twee joop en Gerard met 28090 gr.

3e Peter en Henk              25730 gr

4e Dick en Erick                 24330 gr

5e Joop en Paul                 24150 gr

 

30-04-2017 Start van de vrije hengelcompetitie met 13 deelnemers gevist in het Amstel-Drechtkanaal  er moest eigenlijk in de Rijn gevist worden maar door de wind en een karpervisser naar dit water uitgeweken. De gevolgen er bleek nauwelijks vis te vangen met name de vaste stokkers konden geen aanbeet te weeg brengen hierdoor bleven een aantal mensen zonder vis. In de loop van deze competitie moeten zij dat weer proberen in te halen.

06-05-2017 De eerste zaterdag van Mei betekent onze 10 uurs wedstrijd in de Oude Rijn tussen Alphen en Zwammerdam. Dit jaar met 18 man gevist in 1 vak bij het futenbos. Het weer was prettig een beetje wind uit Noord Oostelijke richting met een temperatuur die met name in de morgen aan de frisse kant was het dikke pak zat toen ook helemaal niet in de weg na de schaft om 12 uur kon het pak wel uit door de zon was de temperatuur aardig opgelopen en werd het aangenaam vertoeven aan de waterkant. De vangst viel wat mij betreft toch wel tegen je hoopt natuurlijk op een leuke vangst maar op veel plaatsen liet de zware vis het behoorlijk afweten. De totaalvangst kwam uit op 110130 gr met een beetje rekenwerk is de conclusie dat het dan toch niet al te best is. De winnaar Cor Hofstede vissend op het laatste nummer kwam uit op 14750 gram met name door een paar dikke bonusvissen waaronder 2 mooie zeelten. Persoonlijk heb ik in de morgen hoofdzakelijk met de vaste stok gevist op een 10 meter uit de kant en met de feeder tegen de overkant regelmatig wat voer gebracht en zo nu en dan een poging gewaagd om een dikke vis te vangen met verschillende aassoorten niet gelukt. Het is al vaak tijdens deze wedstrijd gebleken dat het na de lunchpauze beter gaat daar hoop je dan maar op. Bij mij ging dat wel een beetje op nadat ik met de vaste stok nauwelijks aanbeten kon bewerkstelligen toch maar over gegaan naar de feeder met als aas een knikker dat leverde mij direct een dikke zeelt en daarna nog twee dikke platten uiteindelijk leverde dat de vierde plaats op. Een anekdote je kunt op zo’n lange visdag wel eens wat meemaken. Ik stond achter mijn auto even wat voor mijzelf te doen toen ik de deelnemer van de kop plek aan zag komen lopen met in zijn hand een top set. Omdat ik in het verleden al eens een haak uit zijn lip heb gehaald riep ik al naar hem of dat nu weer het geval was. Er kwam geen antwoord maar dichterbij kon ik zien wat er aan de hand was. De haak geschat nr 16 zat in het puntje van zijn tong overigens zonder beestjes. Hij mocht straffeloos zijn tong naar mij uitsteken zodat ik met een tangetje nadat ik de draad afgeknipt had de haak kon verwijderen.Hij maakt het goed.Ondanks de mindere vangst was de wedstrijd toch wel weer geslaagd mede door het opgevoerde lunch pakket en de medewerking van alle commissieleden mijn dank daarvoor. De uitslag:

1 Cor Hofstede        14570 gr

2 Ben de Graaf        11400 gr

3 Arie v d Laken       11300 gr

4 Bert v Egmond       8960 gr

5 Willem Zaan          7550 gr

 

14-05-2017 12 ingeschreven deelnemers voor onze vaste stok competitie 2017. Hiervan waren er 10 aanwezig om de start van deze competitie mee te maken. Vastgestelde viswater de Oude Rijn en dan wil je natuurlijk het liefste om deze tijd aan de Damse Rijn vissen vanwege de daar dan aanwezige brasems. Maar gezien de verwachte wind uit zuidelijke richting toch maar in de vroege morgen gekozen voor het zwaantje. De vangst werd een teleurstelling uit pure armoe werd er door enkele deelnemers overgeschakeld naar het vissen op grondels onder het kantje dit gaf nog enig perspectief op vangst van op vissen gelijkende exoten. Voor gewicht hoef je dit niet te doen de meeste grondels die je dan vangt komen niet boven de 10 centimeter laat staan dat ze gewicht op de schaal brengen. Uiteindelijk wisten we met zijn tienen 9210 gram te vangen. Persoonlijk kwam ik tot 2500 gram mede dankzij een bonusbrasem van ongeveer 2000 gr. De kop is er weer af en hopelijk kan ik een  volgende keer een megavangst melden.

 

04-06-2017 De eerste 6 uurs van dit seizoen in het Noord Hollands kanaal tegenover Oostgrafdijk. 8 deelnemers die voor deze wedstrijd vroeg uit de veren waren gekomen om een kansje te wagen om een leefnetje met vis te vullen. Bij sommigen lukte dat en natuurlijk waren er ook enkele die wat minder wisten te vangen. De winnaar na 6 uur turen naar dobber of feedertop was Joop Zuidam hij wist met name het laatste uur de brasems aan de praat te krijgen. Resultaat 23950 gr op nr 2 Henk Groen met 15000 gr en op 3 broertje Gerard met 14450 gram.

 

22-07-2017 6 uurs nr 2 ook nu weer in het NH kanaal tegenover Oostgrafdijk wederom 8 deelnemers met een veel betere vangst de nr 1 vandaag Phil Mulder wist strak tegen de overkant met de feeder ruim 31 kg vis te vangen. Goede tweede werd Dick Verhage met ruim 22 kg en derde met ruim 17 kg Henk Groen.

 

09-09-2017 Ring Zevenhuizen nr 55  gevist in het Amstel-Drecht kanaal met 58 deelnemers verdeeld over 5 vakken. Bij de start langdurige regen maar ruim voor het einde van de wedstrijd werd het droog zodat alle spullen droog in geladen kon worden. De vangst valt toch altijd weer tegen met zijn allen werd er ruim 122 kg vis gevangen.

Eerste bij de 7 deelnemende korpsen werd het korps Waddinxveen B met 20 punten en ruim 17 kg vis. Ons korps werd derde met 23 punten en bijna 13 kg vis.

Individueel werd R Jenner de winnaar met 6600 gr aan vis. Onze Paul Groen wist in  zijn vak een 1 te scoren maar omdat er een andere deelnemer in dat vak ook het zelfde gewicht had gevangen moest er geloot worden om de winst Paul had het geluk niet aan zijn zijde en werd hierdoor tweede.   Dank zij de medewerking van John Kooij hengelsport uit Schoonhoven die ons te besteden budget met 50 procent verhoogde was er voor de prijswinnaars een mooie platte prijs in de vorm van een cadeau bon. Onze dank hiervoor.