Hoe het was 2022

Vervolg van 2022,

6 Augustus met 12 deelnemers een 6 uurse gevist in het Amstel-Drecht kanaal vooraan bij de sluis. We begonnen om 6 uur en eindigden dus om 12 uur. De weersomstandigheden waren perfect zonnig en nauwelijks wind uit het Noord Oosten dus licht tegen maar goed te doen. Iedereen wist zijn visje te vangen en dat leverde na weging het volgende resultaat op. Eerste werd Arie Zuidam met ruim 14 kg vis alles gevangen aan de feeder tegen de overzijde met als tweede Paul Groen met ruim 8 kg alles gevangen met de vaste stok en derde Arie v d Laken en Ben de Graaf die beide 6700 gram wisten te vangen.

En dan is het 27 augustus en gaan we nog een keer met de commissie en bestuursleden een ochtend naar de waterkant om gezamenlijk een hengeltje uit te gooien. Het viswater was het Amstel-Drecht kanaal er werd gevist in de buurt van de sluis en ook vandaag was Erik de beste hij wist bijna 11 kg te vangen met op plaats twee de overige deelnemers. Uiteindelijk gaat het niet zozeer om het winnen maar meer om de onderlinge sfeer op peil te houden. Na de wedstrijd was er nog even een gezellig Samenzijn bij wet en wild aan de Zegerplas en zoals gebruikelijk bij een wedstrijd was er voor een ieder een platte prijs.

10 september de tweede zaterdag van deze maand staat al jaar en dag de ringwedstrijd op het programma. Het is inmiddels alweer2 jaar geleden dat we deze wedstrijd konden vissen, allemaal de schuld van corona. Vandaag mochten we weer, dit keer was het de achtenvijftigste uitvoering waarbij de organisatie in handen was van Moordrecht de Brasem en Alphen met ondersteuning van good old Rinus Reichart. De wedstrijdomstandigheden waren prima ondanks de mindere weersverwachting was het prima visweer en op meerdere stekken liet de vis zich ook nog eens van de goede kant zien. De totaalvangst van ruim 300 kg zegt toch wel iets. Winnaar Wil-Jan v Leeuwen wist bijna 33 kg vis te vangen dat begint op werken te lijken. Onze beste vissers van vandaag wisten met 63 kg een tweede plaats in het verenigingsklassement  te scoren. Waddinxveen legde beslag op de eerste plaats met 94 kg. Individueel wist Peter Guleij vak C te winnen met een mooie score van 17 kg vis. Overige Alphense prijswinnaars Gerard Groen Siebe de Vries Jan van Zijll en Hans de Bruin een mooi resultaat voor deze mensen.

24 September de laatste zaterdag van deze maand wordt er al jaar en dag gevist met en tegen de Brasem, de vissers uit ter Aar. Met 12 tegen 12 moest het een eerlijke strijd kunnen worden. Het viswater het Amstel-Drecht kanaal in het federatie deel. De nummers waren uitgezet op het laatste deel dus het laatste nummer stond tegenover huize ter Lucht, daarna zijn de visrechten van de Amsterdamse hengelsportvereniging. Tijdens het opbouwen en de eerste vistijd was het weer niet bepaald aantrekkelijk met name de laatste nummers zaten in de wind met daarbij opgeteld de miezerregen bepaald geen pretje maar naarmate de tijd vorderde werd het weer ons wat gunstiger gezind. De vis had er ook niet zoveel zin in er waren bij de uitslag zelfs drie nullen genoteerd. Onze Alphense deelnemers wisten de winst te behalen met 36170 gram tegen  9520 gram voor de Brasem een duidelijke overwinning. De individuele overwinning bij ons werd in de wacht gesleept door Carel Keim met ruim 10 kg vis en bij de Brasem ging K Verlaan met zijn vangst van ruim 3 kg er vandoor met de eerste prijs. Voor beide verenigingen waren 5 platte prijzen beschikbaar.

30 oktober wedstrijd nummer 12 en tevens de laatste van onze zomerreeks, viswater de Oude Rijn tussen Alphen en Koudekerk. Met 8 deelnemers werd er redelijk vis gevangen winnaar van de dag ondergetekende met iets meer dan 5 kg met op plaats twee Paul Groen met 4 kg en op drie Arie Zuidam  met 3 kg deze uitslag was zonder gevolgen voor de heersende nummer 1 van de rangschikking Arie v d Laken won deze jaaruitgave en mag zich zomerkampioen noemen proficiat. Voor de totaaluitslag kunt u elders op deze plaats terecht.

13 november start van de winter koppel competitie met 3 koppels gevist in de Rijn nabij culvita vangst kan altijd beter maar als je wint met 2800 gram kan het de komende wedstrijden nog alle kanten op

20 november start wintercompetitie individueel met 8 deelnemers gevist in het Aarkanaal bij de ijsbaan van ter Aar gezien de eerste nachtvorst waren de verwachtingen van een goede vangst niet bepaald aanwezig achteraf bleek dit juist de winnaar wist 450 gram vis te vangen Arie v d Laken was de gelukkige de overige deelnemers hadden ondanks het berenkoude weer ook allemaal een visje verschalkt dit was nog enigszins positief. Het kan zomaar een lange koude winter worden.

10 december de gebruikelijke prijsuitreiking dit jaar niet bij Avanti maar bij de chinees in de Emmalaan. Reden is simpel, gezien het aantal deelnemers van de zomerwedstrijden leek het de commissie verstandig om het op een andere manier in te vullen. Dat werd dus de chinees die heeft voor ons gekookt en we hebben daar lekker van gegeten en de wisselbeker overhandigd aan de winnaar van deze comp. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. De totale uitslag van deze competitie kunt u elders op deze site terug lezen.

17 december de kerstwedstrijd na een paar nachtvorsten is het nog niet zo eenvoudig om een plekje te vinden zonder ijsvorming op het te bevissen water. Het  bleek in de heimanswetering mogelijk om ter hoogte van de molen aan de westkant te vissen dat was aan onze kant nog vrij van ijs. Aan de overkant lag al wel ijs, dat na een half uurtje vissen los gevaren werd door een motorbootje dat met vrij grote snelheid op weg was naar een plek om uit het water gehaald te worden. Door de golfslag kwam het ijs los en na verloop van tijd kregen we daar zodanig last van dat een visserij niet meer mogelijk was. Goede raad is duur maar de beslissing werd snel genomen dat verkassen geen zin had en dus werd er afgeblazen. Er was door niemand nog vis gevangen dus een uitslag was er niet te maken we hebben de prijzen toen maar gewoon uitgedeeld. We konden moeilijk de prijzen bewaren voor een volgende kerst. Iedereen gelukkig. Dit was tevens de afsluiting van 2022 op naar 2023 ik wil daarvoor een ieder heel veel gezondheid en geluk wensen en hoop een ieder weer aan de waterkant te treffen als deelnemer aan onze wedstrijden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hoe het was 2022.

27 maart de laatste wintercomp ind gevist de eerste plaats van Paul Groen kwam niet meer in gevaar. Hij werd winnaar van deze comp met 14 kg aan vis.

03 april de laatste van 7 koppelwedstrijden ook hier wisten de overige koppels Paul niet van de winst te houden met koppelmaat Joop wisten deze heren 30 kg vis ter weging aan te bieden.

16 april paaszaterdag op deze dag wordt al jarenlang de paaswedstrijd gevist zo ook dit jaar. 10 deelnemers die mee wilden doen aan deze gratis wedstrijd. Het viswater was het Aarkanaal nabij de ijsbaan van Ter Aar. Hier werd gezien de uitslag door de deelnemers goed gevangen. Winnaar Hans de Bruin met 12450 gr goede tweede Cees Wansinck met 8400 gr en derde onze commissiepenningmeester Joop Slagter met 8300 gram. Paul had er voor gezorgd dat er voor iedere deelnemer een paas lekkernij was.

24 April aftrap voor de zomercompetitie ondanks de aankondiging op de site dat deelname aan deze comp gratis is toch maar 7 deelnemers aan de start. Dat neemt niet weg dat deze deelnemers met het nodige enthousiasme aan de wedstrijdreeks zijn begonnen. De vangst in de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg viel enigszins tegen. De winnaar in dit geval twee wisten ieder 5400 gram op de weegschaal te brengen. Joop en Paul visten naast elkaar op plek 3 en 4 en hielden elk aar vandaag dus mooi in evenwicht. Op naar de volgende.

7 Mei de 8 uurs wedstrijd gevist in het Amstel-Drecht kanaal. Deze wedstrijd werd voorheen al jaren als 10 uurs gevist maar door een teruglopend aantal deelnemers is besloten om hier een 8 uurs van te maken.

Als je dan beziet dat er slechts 5 deelnemers zijn die wilden vissen kun je je afvragen of we al de moeite die je erin steekt nog moeten handhaven. Desalniettemin de 5 mensen die gevist hebben kunnen terug zien op een mooie visdag en dan heb ik het alleen over het weer. De vis liet het op de meeste plekken massaal afweten vermoedelijk hadden zij andere belangen. de winnaar van de dag werd Arie Zuidam met bijna 13 kg een duidelijke uitschieter nr 2 ondergetekende met 3 kg en derde Ben de Graaf met 2 kg volgende keer maar weer beter.

28 Mei een ochtend vissen voor bestuur, wedstrijdcommissie en seniorencommissie met een aanvulling van een paar mensen die vrijwillig een bijdrage leveren aan onze vereniging. Daar mogen we als vereniging niet aan voorbijgaan. Vorig jaar stond deze wedstrijd al op het programma maar hebben  we toen afblazen vanwege het overlijden van de wedstrijd secretaris Fop Nobel. Het Amstel-Drecht kanaal stond op het programma maar door de Noordelijke wind werd uitgeweken naar de Rijn Oudshoornseweg. De twaalf deelnemers wisten allen vis ter weging aan te bieden maar onze penningmeester Erik van Zijll wist het hoogste gewicht op de schaal te laten wegen namelijk ruim 13 kg voor hem dus de wisselbeker die al jaren ingezet wordt voor deze strijd der vrijwilligers. De overige 11 werden allen als tweede geplaatst. Na afloop werd er nog genoten van een hapje en een drankje bij Wet en Wild aan de Zegerplas. Voor iedere deelnemer was er nog een plat prijsje voorhanden. Omdat we deze wedstrijd al een paar jaar hebben moeten missen vanwege corona doen we dit in Augustus nog een keer over.

Als je dit leest wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om te vragen of er mensen zijn die mee willen doen aan de ring Zevenhuizen wedstrijd en de uitwisseling met de vissers uit Ter Aar resp gevist op 10 en 24 September. Deze wedstrijden zijn niet gratis doch kosten 10 en 6 euro 50. Opgave zo spoedig mogelijk zodat we afspraken kunnen maken met de desbetreffende organisatoren.