Hoe het was 2024

Hoe het was 2023

2 April de zevende en laatste winterkoppel wedstrijd van deze winter. Er werd gevist in de damse rijn met de drie koppels. In de stand was nog van alles mogelijk ook wetende dat er om deze tijd alweer volop brasem kon worden gevangen. Na weging bleek dit maar weer eens waar te zijn het koppel Joop Slagter met Paul Groen wonnen deze wedstrijd glorieus met ruim 21 kg en daarmee lieten zij ook de overige twee koppels in het eindklassement de hielen zien

8 April de strijd om de paaslekkernij met 11 deelnemers hebben we in de Rijn aan de oudshoornseweg gevist. Er was een redelijke vangst te noteren. Winnaar werd Carel Keim met ruim 11 kg  Paul Groen werd tweede met ruim 9 kg en derde werd Arie v d Laken met bijna 6 kg . De eerste drie kregen naast een paashaas ook nog een bon van vismania.

16 April de zevende en laatste wedstrijd van de wintercomp ind gevist in de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg. Er werd door alle deelnemers aardig gevangen maar de koppositie van Bert v Egmond kwam niet meer in gevaar. Met ruim 25 kg werd deze comp gewonnen.

23 April start zomercompetitie met 10 deelnemers naar de Amstel vooraan bij de sluis twee deelnemers konden plaatsnemen voor de paprikaboer en dat werd voor deze mensen een bijzonder leuke ochtend Arie v d Laken wist 28 kg te vangen en linker buurman Paul Groen kwam aan een gewicht van bijna 20 kg voorwaar voor deze mannen een leuke start van de competitie voor de overigen was het een stuk minder volgende keer zijn er misschien anderen aan de beurt voor zo’n grote vangst.

6 Mei een 6 uurs wedstrijd in de Ringvaart bij Lijnden. Er werd door 9 vissers meegedaan aan deze wedstrijd start om 7 uur en na 6 uur vissen dus om 13.00 uur werd er weer afgeblazen. Het was vandaag bijzonder prettig weer om aan de waterkant te verblijven daar kwam nog bij dat de vis er vandaag ook zin in had het waren niet zozeer de grote exemplaren die tye vangen waren maar een ieder wist een redelijk aantal vissen te verschalken. De uitslag laat zien dat men erg kort op elkaar zat. Carel Keim trok de overwinning naar zich toe met 8300 gram was hij een ieder de baas. Goede tweede Joop Slagter met 8200 gram en op plaats drie Arie v d Laken met 8100 gram dit was weer eens een leuke visdag.

24 Juni met alle vrijwilligers naar het Amstel-Drecht kanaal waar een gezamenlijke wedstrijd werd gevist op het brede stuk. Na afloop was het wederom Erik van Zijll die met de hoogste eer ging strijken. Zijn vangst van ruim 12 kg was voldoende om de wisselbeker voor de derde keer op rij een jaar mee naar huis te nemen. Tweede met ruim 9 kg Arie Zuidam en derde met 7 kg Siebe de Vries. Na de wedstrijd werd er geluncht bij Wet en Wild aan de Zegerplas alwaar de prijsuitreiking plaats vond. Er was voor alle vrijwilligers een bon van Vismania.

12 Augustus een dagje vissen ofwel de 8 uurs in het Amstel-Drecht kanaal. Er werd gevist in het Amsterdamse deel en wel het brede stuk. 13 deelnemers hadden zich voor deze wedstrijd op gegeven. De start zag er hoopgevend uit er werd door div deelnemers binnen een half uur al enkele fraaie Amstelbrasems gevangen, maar zoals wel vaker liep de vangst regelmatig terug zodat we aan het eind van de wedstrijd moeten concluderen dat de uiteindelijke de vangst matig was. Winnaar van deze uitvoering Arie v d Laken met bijna 16 kg.

9 September ring Zevenhuizen met 59 deelnemers uit de 6 aangesloten verenigingen werd er alweer voor de negenenvijftigste keer gevist om de prijzen die ook dit jaar weer bij John Kooi hengelsport in de vorm van cadeau bonnen aangeschaft waren. Het weer in het begin zodanig mistig zodat de overkant niet te zien was. De meeste deelnemers begonnen dan ook in het midden met de feeder te vissen. Tegen tienen kwam de zon door en werd er door menigeen overgeschakeld naar de overkant wat bij sommige deelnemers leuk vis op begon te leveren. Na weging bleek Arjan Roodhorst van Zevenhuizen de overal winnaar met 12.1 kg hij viste in vak c op plaats 43, onze Phil Mulder op plaats 45 wist de tweede plaats te bemachtigen ook Carel Keim wist in vak A een 6e prijs te winnen zij dienen hun bon in Schoonhoven te verzilveren. Bij de clubs ging de wisselbeker naar Waddinxveen zij visten met de 5 beste mensen 45.5 kg bij elkaar Alphen werd met ruim 27 kg 4e in het klassement van de 6 clubs. Volgend jaar vissen we de 60e uitvoering er wordt getracht om dan wat extra’s te doen om het nog wat aantrekkelijker te maken dat trekt mogelijk ook wat meer vissers naar het Amstel-Drecht kanaal.

30 september de laatste zaterdag van deze maand staat al heel lang de uitwisseling met de vissers uit Ter Aar op het programma. Gezien de belangstelling voor deze strijd is het voor beide commissies leuk om dit te organiseren. Voor deze editie was er bij ons door 15 vissers ingeschreven bij de vissers uit Ter Aar 13 totaal een leuk aantal om de strijd in het Amstel-Drecht kanaal aan te gaan. Om 8 uur in de morgen werd het startschot gegeven en om 12 uur was de strijd ten einde en kon de vangst worden gewogen. De vangst viel toch wel enigszins tegen gezien de resultaten. De totaalvangst van Alphen kwam uit op ruim 32 kg maar de vissers van Ter Aar waren vandaag beter in vorm of zaten op de betere plaatsen om vis te kunnen verschalken hun totaal gewicht ruim 42 kg zo konden zij de vereniging overwinning vieren. Bij Ter Aar ging de ind overwinning naar Piet v Berkel met bijna 9 kg en bij Alphen was dat Joop v Eikeren met ruim 5 kg. Met dank aan Ter Aar voor de organisatie gaan we volgend jaar voor een revanche.

22 okt de laatste wedstrijd van de zomercomp deze werd gevist in het Amstel-Drecht kanaal in het deel van de federatie. De vangst was niet al te best dat betekend voor de eindstand dat er weinig verandering was. Na het optellen en aftrekken werd duidelijk dat Paul Groen de winnaar van het seizoen 2023 is geworden met 18 wedstr punten en een vangst gewicht van bijna 65 kg op plaats twee Bert van Egmond met 19 wedstr punten en een vangst gewicht van bijna 47 kg en op plaat 3 Arie van der Laken met 22 punten en bijna 62 kg aan vis. Voor allen proviciat

12 November start wintercomp koppel met 3 koppels aan de Oude Rijn bij de konijnenboer. De vangst was voor 1 koppel heel goed te noemen zeker gezien het jaargetijde Arie van der Laken vissend met zijn zoon Michael wisten bijna 10 kg vis ter weging aan te bieden. De overig twee koppels moesten het met beduidend minder vis doen. Maar er is nog tijd om het in te halen in de volgende 6 wedstrijden.

19 november start wintercomp ind met 7 man gestart in de Heimanswetering achter de bomen om nog een beetje uit de westenwind te zitten wel zo lekker in deze tijd. De vangst was matig en ook dat hoort bij de tijd van het jaar. Maar zolang er door iedere visser een visje gevangen wordt mag je niet klagen. Daarnaast is het wel eens lekker om een rondje te wandelen en te kijken bij de buren ook goed voor de sociale kontakten.

16 december de laatste wedstrijd van het jaar 2023 traditiegetrouw de kerstwedstrijd 8 deelnemers die wel wilden vissen om een lekkere kerstprijs. Viswater de Oude Rijn traject tussen Koudekerk en Zoeterwoude rijndijk ofwel de stenen molen over de vangst valt niet te klagen gezien dat iedere deelnemer vis kon laten wegen. Joop Slagter was vandaag de beste met 1800 gram. Zoals gebruikelijk was er voor alle deelnemers een kerst prijs.

De zelfde dag maar dan later namelijk om 18.00 uur voor alle deelnemers aan de zomercompetitie een prijsuitreiking bij de chinees in de Emmalaan. Onder het genot van een drankje en wat later een uitgebreid maal werd de kampioensbeker uitgereikt aan de winnaar van deze comp Paul Groen hij mag een jaar deze grote cup een jaar lang op een prominente plaats in zijn huis aan een ieder laten zien. Hiermee zijn we alweer aan het eind van het jaar en wil ik u een gezond en visrijk 2024 wensen en hoop ik allen weer aan de waterkant te treffen.