Hoe het was 2022

Hoe het was 2022.

27 maart de laatste wintercomp ind gevist de eerste plaats van Paul Groen kwam niet meer in gevaar. Hij werd winnaar van deze comp met 14 kg aan vis.

03 april de laatste van 7 koppelwedstrijden ook hier wisten de overige koppels Paul niet van de winst te houden met koppelmaat Joop wisten deze heren 30 kg vis ter weging aan te bieden.

16 april paaszaterdag op deze dag wordt al jarenlang de paaswedstrijd gevist zo ook dit jaar. 10 deelnemers die mee wilden doen aan deze gratis wedstrijd. Het viswater was het Aarkanaal nabij de ijsbaan van Ter Aar. Hier werd gezien de uitslag door de deelnemers goed gevangen. Winnaar Hans de Bruin met 12450 gr goede tweede Cees Wansinck met 8400 gr en derde onze commissiepenningmeester Joop Slagter met 8300 gram. Paul had er voor gezorgd dat er voor iedere deelnemer een paas lekkernij was.

24 April aftrap voor de zomercompetitie ondanks de aankondiging op de site dat deelname aan deze comp gratis is toch maar 7 deelnemers aan de start. Dat neemt niet weg dat deze deelnemers met het nodige enthousiasme aan de wedstrijdreeks zijn begonnen. De vangst in de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg viel enigszins tegen. De winnaar in dit geval twee wisten ieder 5400 gram op de weegschaal te brengen. Joop en Paul visten naast elkaar op plek 3 en 4 en hielden elk aar vandaag dus mooi in evenwicht. Op naar de volgende.

7 Mei de 8 uurs wedstrijd gevist in het Amstel-Drecht kanaal. Deze wedstrijd werd voorheen al jaren als 10 uurs gevist maar door een teruglopend aantal deelnemers is besloten om hier een 8 uurs van te maken.

Als je dan beziet dat er slechts 5 deelnemers zijn die wilden vissen kun je je afvragen of we al de moeite die je erin steekt nog moeten handhaven. Desalniettemin de 5 mensen die gevist hebben kunnen terug zien op een mooie visdag en dan heb ik het alleen over het weer. De vis liet het op de meeste plekken massaal afweten vermoedelijk hadden zij andere belangen. de winnaar van de dag werd Arie Zuidam met bijna 13 kg een duidelijke uitschieter nr 2 ondergetekende met 3 kg en derde Ben de Graaf met 2 kg volgende keer maar weer beter.

28 Mei een ochtend vissen voor bestuur, wedstrijdcommissie en seniorencommissie met een aanvulling van een paar mensen die vrijwillig een bijdrage leveren aan onze vereniging. Daar mogen we als vereniging niet aan voorbijgaan. Vorig jaar stond deze wedstrijd al op het programma maar hebben  we toen afblazen vanwege het overlijden van de wedstrijd secretaris Fop Nobel. Het Amstel-Drecht kanaal stond op het programma maar door de Noordelijke wind werd uitgeweken naar de Rijn Oudshoornseweg. De twaalf deelnemers wisten allen vis ter weging aan te bieden maar onze penningmeester Erik van Zijll wist het hoogste gewicht op de schaal te laten wegen namelijk ruim 13 kg voor hem dus de wisselbeker die al jaren ingezet wordt voor deze strijd der vrijwilligers. De overige 11 werden allen als tweede geplaatst. Na afloop werd er nog genoten van een hapje en een drankje bij Wet en Wild aan de Zegerplas. Voor iedere deelnemer was er nog een plat prijsje voorhanden. Omdat we deze wedstrijd al een paar jaar hebben moeten missen vanwege corona doen we dit in Augustus nog een keer over.

Als je dit leest wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om te vragen of er mensen zijn die mee willen doen aan de ring Zevenhuizen wedstrijd en de uitwisseling met de vissers uit Ter Aar resp gevist op 10 en 24 September. Deze wedstrijden zijn niet gratis doch kosten 10 en 6 euro 50. Opgave zo spoedig mogelijk zodat we afspraken kunnen maken met de desbetreffende organisatoren.