Hoe het was vervolg 2019

Hoe het was vervolg 2019

 

14 September Ring Zevenhuizen uitvoering nr 57. De organisatie was in handen van Waddinxveen , Zevenhuizen en Nieuwkoop zij moesten er voor zorgen dat we na afloop konden zeggen dat het voortreffelijk was verlopen en dat was het mannen bedankt hiervoor. De 49 deelnemers aan de waterkant van het Amstel-Drecht kanaal wisten allemaal wel een visje te vangen, maar 1 man stak er vandaag met kop en schouders bovenuit Erick Weigerse van de visserij vereniging Nieuwkoop Noorden stak een ieder de loef af met zijn vangst van bijna 18 kg gevangen op plaats 3 aan de feeder. Onze vereniging was aan de waterkant aanwezig met 7 deelnemers waarvan er zich 5 in de prijzen wisten te vissen waarbij Phil Mulder zijn vak wist te winnen. Als vereniging behaalden we de derde plaats voorafgegaan door vv Niewkoop –Noorden en Waddinxveen die resp, eerste en tweede werden. Mede dankzij het mooie weer en de bijdrage van Kooij hengelsport was ook deze uitvoering een genot.

 

21 September Met bestuur en commissieleden een visochtend. Negen man waren aanwezig om de gezamenlijke strijd aan te binden en een gooi te doen naar het hoogste vangst gewicht. Viswater was het Amstel-Drecht kanaal vooraan net voor de tweede treurwilg. Bij prettige weersomstandigheden kon er gevist worden waarbij een ieder wel een visje wist te vangen. Na afloop kon de weger op pad om vast te stellen wat een ieder had gevangen. De winnaar van deze saamhorigheidswedstrijd bleek de voorzitter van onze senioren commissie te zijn. Zijn vangst 5250 gram gevangen aan de feeder. De prijsuitreiking hebben we bij Wet en Wild gedaan onder het genot van een drankje. Na uitreiken van de prijzen, er was voor een ieder een platte prijs, konden we genieten van een kleine lunch. Deze werd door iedereen zeer gewaardeerd, terwijl onze waardering natuurlijk uit gaat naar de mensen die zich regelmatig uitsloven om alles binnen onze vereniging goed te laten verlopen zonder hun inzet geen vereniging.

 

28 September de jaarlijkse ontmoeting met de vissers uit Ter Aar. Er werd gevist in het Amstel-Drecht kanaal waar de Brasem 11 deelnemers aan de waterkant had en wij 12. De omstandigheden konden beter maar er was goed te vissen alleen tijdens windvlagen was het wat minder prettig. De meeste tijd was het droog met af en toe een waterig zonnetje. De vangst was tegenvallend hoewel iedere deelnemer een visje wist te vangen was het gewicht niet om over naar huis te schrijven. Uitzondering hierop was de vangst van een van de vissers van de Brasem hij wist namelijk ruim 16 kg vis ter weging aan te bieden. Dat gewicht wisten wij met zijn allen bijeen te vissen. De Brasem kwam op een totaal gewicht van ruim 24 kg en wist daarmee de vereniging wisselbeker in de wacht te slepen. Voor de eerste 5 deelnemers van beide vereniging was er een platte prijs. In 2020 gaan we op voor een revanche. Rest mij nog om de Brasem te bedanken voor de organisatie.

 

3 November de negende en laatste wedstrijd van de vrije hengel comp. van HSV Alphen. Er werd met 10 man in de Amstel-Drecht gevist net voorbij de tweede treurwilg en rondvaartboot. Hoewel de spanning voor de totaal overwinning wel een beetje weg was gezien de voorsprong die Gerard al had opgebouwd ging een ieder er toch wel voor. Al vrij snel na het beginsignaal werd al duidelijk dat het vandaag op de meeste plaatsen een lange zit zou worden met veel koffie drinken. Joop Slagter op kop wist het meeste gewicht op de kant te brengen nl 3050 gram en Paul op staart werd 2 met 2200 gr en als derde eindigde vandaag Arie Zuidam met 2030 gr hij zat op nr twee. De overigen moesten het met beduidend minder doen. Zoals gezegd de plaats van Gerard kwam niet meer in gevaar hij werd met ruim 74 kg afgetekend winnaar van deze comp met op plaats twee Joop Zuidam met 56 kg en Paul maakt de top drie vol met 51 kg voor allen een wel gemeend proficiat.

 

17 November deze dag was in gepland voor een eventuele inhaler, we moesten hier gebruik van maken omdat wedstrijd nr 3 van de vaste stok comp afgebroken werd vanwege de harde wind schuin op kop. Vandaag werd er gevist in de Heimanswetering omdat de vangst berichten van de Amstel waar we toen visten bijzonder slecht waren. Dit pakte bijzonder goed uit. Met de 10 deelnemers werd er ruim 47 kg gevangen hierbij moet opgemerkt worden dat de vangst van de Amstel hierbij opgeteld is. Dagwinnaar werd ik zelf met 7000 gr en Gerard Groen en Joop Slagter werden resp 2 en 3 met 6900 en 6850 gram. Dit was ook direct de laatste in deze comp dus kon het eind klassement opgemaakt worden. Arie v d Laken werd hier de winnaar met 47720 gram. Dan hebben we nog een klassement voor de verenigings kampioen en die is dit jaar voor Gerard Groen hij wist de meeste punten bij elkaar te schrapen. Alle winnaars van harte proficiat.

 

21 November De jaarlijkse contactavond waarop de div prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt worden. Een twintigtal aanwezigen die voor een prettige sfeer zorgden. In de loop van de avond werden enkele bingo rondjes gespeeld en aan het eind van de avond kon er deelgenomen worden aan een loterij met vele mooie prijzen. Dankzij de medewerking van dierenspeciaalzaak Pets en Co en het bestuur van onze HSV Alphen was het weer een geslaagde avond. Dank daarvoor.

 

25 November start wintercomp koppel. Er werd met 5 koppels gevist in de Heimanswetering tegenover de oude betonfabriek. Bij goede omstandigheden kon er redelijk vis gevangen worden. De totaalvangst kwam uit op ruim 26 kg dat stemde een ieder  tevreden. Joop Zuidam en koppelmaat Gerard Groen wisten op kop bijna 8 kg ter weging aan te bieden. Al met al een leuk begin van deze competitie.

 

08 December start wintercomp ind met 11 deelnemers naar de Heimanswetering om te proberen daar een visje te vangen. De vangst viel niet tegen er kon door een ieder vis voor weging aangeboden worden. Aan het einde gaan we zien wie het beste resultaat heeft behaald.

 

21 December de kerst wedstrijd gevist met slechts 10 deelnemers in ook nog eens op dat moment verboden water. Als u dit leest is dat hopelijk verleden tijd. Dat neemt niet weg dat een ieder zijn beste beentje heeft voor gezet om zoveel mogelijk vis te vangen. Uiteindelijk kon er na afloop door een ieder gemeld worden dat hij vis had gevangen. Alleen werden ze niet allemaal gewogen. Het hoogste gewicht was vandaag voor Arie v d Laken met bijna 7 kg voor deze tijd van het jaar zeker niet slecht te noemen.  De nr 2 Joop Zuidam wist exact 5 kg te laten wegen en als derde kwam Gerard Groen met 4950 gram. Een geslaagde visochtend met een afsluitende prijsuitreiking in het onderkomen van onze vrienden de fietsers. Mede dankzij onze oplettende penningmeester was er weer voor iedere deelnemer een toepasselijke kerst prijs.

We hebben nog een wedstrijd voor de boeg en dan is dit visjaar ook weer voorbij en zien we uit naar 2020 met nieuwe kansen voor een hopelijk goed en gezellig visjaar. Voor u allen wens ik u een gezond en voorspoedig nieuw jaar en zie ik u graag gezond terug aan de